Privatlivspolitik

Cookiepolitik

Sikkerheden

I vores privatlivspolitik kan du læse om, hvordan vi håndterer persondatabeskyttelse i Alternativet.

INDSAMLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER

Det er op til dig, hvilke personlige oplysninger du vil afgive til os, der er dog et minimumskrav til, hvilke oplysninger, vi skal bruge på dig, hvis du ønsker at være aktiv eller medlem af Alternativet.

Vi tilstræber i alle henseender at minimere mængden af persondata og kun indsamle den nødvendige mængde persondata til det specifikke formål. At udbrede kendskaber til persondatabeskyttelse bredt i organisationen er noget, vi arbejder på, men stadig ikke er i mål med. Der er tale om frivilligt arbejde ude i vores mange lokalforeninger, og de gør deres bedste for at beskytte din persondata bedst muligt. Har du spørgsmål eller kommentarer til dette arbejde, kan du skrive til os her.

TREDJEPARTER

For at levere den bedste medlemsservice samarbejder vi i Alternativet med leverandører af diverse IT-services. Når vi sender SMS’er til dig, gør vi det gennem onlinetjeneste InMobile, alle tlf. nr. i InMobile slettes efter endt brug.

Overordnet gælder det, at Alternativet har indgået (databehandler)aftaler med alle tredjeparter, vi samarbejder med, der har til formål at sikre, at vores samarbejdspartnere lever op til samme krav til beskyttelse af persondata, som vi arbejder med. Dvs. regler for, at de sletter data, og de ikke videregiver din data til andre, med mindre, vi har givet tilladelse til dette.

Al mailkommunikation i Alternativet foregår gennem G-suite, der er et Google-produkt. At vi bruger Google, og dermed deler en del information med Google er pt. til diskussion i partiet, og forventningen er, at det skal diskuteres på et Hovedbestyrelsesmøde i 2019. Vi bruger Google, fordi de leverer en fremragende og brugervenlig it-service + support, vi ikke har økonomiske ressourcer til at bygge og designe på egen hånd.

Læs mere om tredjeparter under vores cookiepolitik her.

COOKIES

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer, mobil eller tablet ved tilbagevendende besøg.  En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus. Stort set alle websites anvender cookies. Du kan læse mere om Alternativets cookiepolitik her.

LINKS TIL ANDRE HJEMMESIDER

På vores hjemmeside er der links til andre hjemmesider, hvis vi fx deler en nyhed fra et journalistisk medie eller lign. Alternativet er ikke ansvarlig for indholdet af andre hjemmesider eller for deres praksis i forbindelse med indsamling af personlige oplysninger.

Når du besøger andre hjemmesider, bør du altid læse hjemmesidens politik om beskyttelse af personlige oplysninger og andre relevante politikker.

ADGANG TIL DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi har indsamlet om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser. Du har også ret til at gøre indsigelse mod vores indsamling og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Dette kan du gøre ved at udfylde vores formular vedr. It & Persondata, den finder du her.

DEN REGISTREREDES RETTIGHEDER

Den eksisterende Persondatalov giver allerede dig (som registreret hos Alternativet) en række rettigheder til bl.a. at få indsigt i behandlingen af din data hos os. Med EUs persondataforordning, der træder i kraft pr. 25. maj 2018, skærpes de eksisterende rettigheder, og samtidig tilføjes der nye rettigheder, herunder bl.a. ”Retten til at blive glemt” og Retten til samlet at kunne overflytte sine elektronisk behandlede data fra en udbyder til en anden udbyder (dataportabilitet).

Du kan læse mere om dine rettigheder som registreret hos alle dataansvarlige, herunder Alternativet på Europa kommissionens hjemmeside, her.